Провалът на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на

...
Провалът на Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на
Коментари Харесай

Радан Кънев: Провалът на Борисов относно ваксинацията е опасна за обществото

Провалът на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и държавното управление му в планирането на имунизациите е в рискови мащаби за цялото ни общество. Това счита евродепутатът Радан Кънев  Радан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 година в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, който в нов пост подлага на критика държавното управление.

По неговите думи неуспехът в рецесията се демонстрира най-малко в 4 измерения, измежду които доставка на задоволителен брой ваксини, ефикасна имунизация с наличните дози, отбрана на възрастните хора (80+ години) като предпочитана група и обмисляне, организация и мотивация на застрашените групи.

Ето какво още показва в разбора си Кънев:

1. Според Министерство на здравеопазването, България е подсигурила 1.5 милиона дози ваксини от утвърдените типове за 2021г., което покрива малко над 10% от популацията (750 000 български граждани).

Средното за Европейски Съюз е 50% от популацията с поръчани над 450 милиона ваксини единствено от към този момент утвърдените типове.

Причината е, че българското държавно управление не е декларирало в точния момент (отказало е да съобщи, по-точно) имунизацията на Pfizer/BionTech и в този момент чака "на опашка " за втората партида.

2. Към момента, България дели последните места в Европейски Съюз по дейно осъществени имунизации. Особено отрицателно е, че изоставаме от всички други страни в Източна Европа (вж. графиката по-долу). Сравнението със Западна Европа е надалеч по-трагично...

Сравними по мащаб страни като Гърция и Чехия възнамеряват надлежно 220 000 и 180 000 имунизации до края на януари. У нас, в най-хубавия случай, тези равнища е бъдат достигнати през март.

3. Няма друга европейска страна, в която хората над 80г. да не са още в първата група като приоритет. У нас, в случай че живеят у дома, а не в обществен дом, те са 4-та група, дружно с всички над 65г. Гърция и Чехия възнамеряват да приключат имунизацията на най-възрастните през февруари, когато в България тя няма да е почнала.

4. Масово европейските страни построяват и пускат в употреба национални онлайн платформи за регистрация и насрочване на дата за имунизация. У нас пращат имейли на учители и лекари, всички останали сме в цялостно незнание по какъв начин и по кое време ще можем да се имунизираме.

"Няма и помен от национална акция за поощряване на имунизацията, нито осведомителна акция. Всичко е оставено на подправените вести, жълтата преса и обществените мрежи. Вчера всички споделяха един пропаднал тротоар. Същите са и "успехите " във имунизацията. Разликата е, че тук става дума за хиляди животи, десетки хиляди бизнеси, стотици хиляди човешки ориси ", разяснява още евродепутатът.

Провалът на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и държавното управление му в планирането на имунизациите е в рискови мащаби за цялото ни общество....
Публикувахте от в 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР