Проучват се възможностите за изграждане на завод за производство и

...
Проучват се възможностите за изграждане на завод за производство и
Коментари Харесай

Проучват се възможностите в България за изграждане на завод за производство на компоненти за електромобили 

Проучват се опциите за създаване на цех за произвеждане и сглобяване на автомобилни съставни елементи за електрически транспортни средства в България. Очаква се вложенията да надвишават 40 милиона евро, а броят на основаните нови работни места да доближи 800. Проектът беше показан на министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов от представители на управлението на задгранична компания. На този стадий към този момент са извършени срещи за изследване на възможните места за създаване на завода.

„ Българският авто бранш е един от най-бързо разрастващите се и фирмите възнамеряват нови разширения – всичко това е доказателство за конкурентоспособността на стопанската система и вариантите, които можем да предоставим “, сподели министър Стоянов. Той добави, че компаниите в региона на електрониката, електротехниката, осведомителните технологии, химическата индустрия и други регистрират положителни резултати. „ България може да предложи висококвалифицирани фрагменти, само че ние се интересуваме от привличането на вложители, които са подготвени да заплатят съответно техния труд “, продължава Никола Стоянов.  

Никола Стоянов показа индустриалните зони на България като сфера за вложения и проектите на Министерството на стопанската система и промишлеността за тяхното развиване. Той акцентира мощните страни на България като място за вложения и даде обещание цялостна административна поддръжка за решението за пускане на новия план в нашата страна.

На срещата участваха Стефан Йонков, началник на Службата за търговия и стопанска система в Генералното консулство на България в Мюнхен и представители на баварска компания за капиталово консултиране, включена в плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР