Проучванията на столичната регионална здравна инспекция в кварталите “Филиповци“ и

...
Проучванията на столичната регионална здравна инспекция в кварталите “Филиповци“ и
Коментари Харесай

Във “Филиповци“ и “Факултета“ са открити 12 семейни огнища, но вече са ограничени

Проучванията на столичната районна здравна ревизия в кварталите “Филиповци “ и “Факултета “ са разкрили 12 фамилни огнища и са потвърдили 17 нови случая на болни с ковид от 16 до 24 април, само че все още обстановката е под надзор и по тази причина ограничаващите ограничения бяха вдигнати. Това заяви във вторник шефът на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев. Той изясни, че наклонността е към понижаване на заболеваемостта, а направените проби на инцидентен принцип са посочили, че няма циркулация на вируса отвън към този момент откритите огнища.

Пенчев изясни за какво се е стигнало до затварянето на двата квартала: “Около 10 април инспектори от СРЗИ подадоха сигнал, че в две от лечебните заведения в София се концентрира население от тези квартали с близки адреси, с роднински връзки или просто хора, които се познават и постоянно контактуват един с различен. Разговаряно беше с шефа на “Пирогов “ и шефа на инфекциозната клиника във ВМА и от получената информация стана ясно, че към 30 пациента са сега приети в болница от тези квартали, от които имаше и 6 смъртни случая. Това концентрира вниманието на СРЗИ върху тези два квартала. Още при самото влизане в тях се установи, че броят на контактните от първи ред е доста по-голям от броя на подадените като такива от самите болни. Това ни накара да предприемем дейности като въведохме частични ограничаващи ограничения на територията на двата квартала, считано от 16 април. От 16 до 24 април на територията на двата квартала започнаха епидемиологични изследвания – тестване и пронобиране за PCR”.

12 фамилни огнища, 17 потвърдено заболели

Екипите са влизали на съответния адрес и са правили епидемиологично изследване на всички хора, намиращи се на този адрес с бързи проби и при нужда взимане на проби за PCR. Само за интервала сред 16 и 24 април са били направени над 1000 теста и са били взети 52 проби за PCR, 17 от които са позитивни. Епидемиологичните изследвания са общо 175, като са установили към 12 фамилни огнища

“Вследствие на данните за заболелите, които получихме се откри, че те са съсредоточени в огнища, в които ние към този момент сме взели противоепидемични ограничения, т.е. Те са към този момент карантинирани. Фамилният темперамент на разпространяването на самия заразен развой ни разреши да го проследим и направляваме с наклонност към ограничение. Анализът демонстрира, че ориентираното изследване, частичните ограничаващи ограничения и карантинирането доведоха до ограничение на заболевамеостта и наклонност към понижаване “, изясни Пенчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР