Проучвания показват, че смесването на различни ваксини срещу COVID-19 може

...
Проучвания показват, че смесването на различни ваксини срещу COVID-19 може
Коментари Харесай

По-висок ли е имунитетът към COVID-19 след смесване на две различни ваксини?

Проучвания демонстрират, че смесването на разнообразни ваксини против COVID-19 може да увеличи имунитета. Например първа доза от „ АстраЗенека “ и втора от „ Пфайзер “ води до шест пъти повече антитела.

Благовест Иванов се имунизира първо с „ АстраЗенек “а и самичък взема решение втората доза да е на „ Пфайзер “.

„ Тъй като имам вяра, че на база на проучванията, които излезнаха в това време, че втората доза от друг производител би могла да бъде в действителност по-добре, в сравнение с в случай че са две дози от една и съща ваксина “, споделя той.

иРНК имунизациите са доста мощни в стимулирането на антитела, до момента в който аденовирусните ваксини ги превъзхождат в стимулирането на Т клетките. Проучвания в Испания, Германия и Англия демонстрират, че комбинацията от

„ АстраЗенека “ и „ Пфайзер “ дава до шест пъти по-добри резултати, само че с едно мислено. „ Много малцина доброволци, което демонстрира, че няма по какъв начин да имаме, по този начин, толкоз доста информация, колкото на нас ни се желае за ефикасността и сигурността “, разяснява проф. Радостина Александрова от Института по пробна морфология към Българска академия на науките.

След смесването на две разнообразни ваксини Благовест се усеща добре, демонстрира единствено познатите към този момент реакции.

Още 3000 българи са ваксинирани по такава скица. От тях има една докладвана стрнаична реакция, обвързвана с нараснало кръвно налягане и интензивен пулс.

Въпреки това специалистите предлагат консултация с доктор, преди сами да решим да смесим имунизациите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР