Проучвания показват, че атрактивните хора ги наемат в пъти по-лесно

...
Проучвания показват, че атрактивните хора ги наемат в пъти по-лесно
Коментари Харесай

Атрактивните хора са просто по-успешни

Проучвания демонстрират, че атрактивните хора ги наемат в пъти по-лесно и бързо споделят от Business Insider. Освен това са склонни да им платят по-висока заплата от тази на по-невзрачните им сътрудници.

По приблизително статистически данни тези хора печелят 3-4% повече от с по-неугледен тип, съгласно Даниел Хамърмеш, професор по стопанска система в University of Texas at Austin и създател на книгата  ” Красотата се заплаща: Защо атрактивните персони са по-успешни. ”

Изследователите учат хубостта като фактор в личностното развиване още веднъж и още веднъж и го пречупват през разнообразни гледни точки. Красивите хора имат капацитета да привлекат повече пари на фирмите за които работят и заради тази причина работодателите виждат в тях прикрит капацитет.

В специалности като застрахователи да вземем за пример % на продажбите е по-висок при по-атрактивните брокери, тъй като клиентите на подсъзнателно равнище биха купили в случай че имат шанса да вършат секс с продавача. Този принцип си има име и откривателите са го нарекли “удоволствието да преговаряш с добре изглеждащ човек. ”

Атрактивните хора са по-интересни като възможни секс сътрудници. Именно заради тази причина ги избират за връзка. С тях прекараното време е наслаждение. Да разговаряш, да купуваш или просто да преговаряш прочувственото прекарване е в пъти по-различно.

Друго доста значимо качество на атрактивните хора е, че те имат високо самочувствие, като резултат от положителната им осанка. Позитивността и цялостното им лъчение ги прави мечтани чиновници за всяка компания.

Въпреки всички изследвания направени до момента Хамърмеш твърди, че човек без значение от външния тип може да успее в другите професионални области на развиване стига да има вяра в личните си благоприятни условия, надживял е комплексите си (ако има такива) и е основал самочувствие, което не е основано на външният му тип. Не е нужно да си кино звезда с цел да имаш сполучлива професионална кариера. Важно е да развиваш специфичните си умения и да можеш да се презентираш вярно на изявлението си за работа.

Също по този начин е доста значимо да знаеш преимуществата си в дадена област и да наблегнеш точно върху тях.

източник: http://www.businessinsider.com/

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР