AI все по-често се използва от учениците, за да вършат училищната си работа и много учители не могат да кажат

...
Проучването сред 500 учители в средните училища разкри, че 41%
Коментари Харесай

Проучването сред 500 учители в средните училища разкри, че 41% вярват, че трябва да има по-добро регулиране на AI, като 31% искат правителството да се намеси, за да контролира използването му.

Мел Паркър, бивш директор, който сега работи като консултант за RM Technology, каза: „Определено трябва да има правителствена регулация, особено от гледна точка на защитата.“< /p>

И тя вярва, че е необходимо по-добро обучение за използването на бързо развиващи се технологии.

„Те трябва да знаят как могат да говорят на учениците за доброто използване на AI, какво е подходящо използване в класната стая, как могат да се учат от нея? Как могат да разберат по-добре концепциите - всъщност какво е измама и какво е добра практика?"

Тя каза, че има опасения, че учениците могат да използват AI, за да измамят, особено след като повече от една трета от анкетираните учители признават, че учениците знаят повече за ИИ от самите тях.

Как ИИ може да промени бъдещето на престъпността

„Учителите не са оборудвани с това, от което се нуждаят, за да съберат това разбиране. Така че те се нуждаят от тази подкрепа, за да могат да го забележат."

Прочетете повече: Може ли AI да ми свърши работата? Направихме наш собствен репортер, за да разберем

Училищата са „объркани" от AI

„Виждам го като положително“

Притесненията на учителите не бяха споделени от учениците – огледално проучване на ученици установи, че 68% вярват, че получават по-добри оценки в резултат на ИИ, а 49% казват изключването на AI би имало отрицателно въздействие върху тяхното учене.

Мия Крофтс, 17-годишна шестима ученичка в Greenwood Academy в Бирмингам, е редовен потребител на AI.

Тя каза: „По отношение на образованието го използвам много за онлайн домашна работа, инструмент за преговор, така че ако имам нужда от допълнителна подкрепа и не искам да питам учителя си или е нещо, което тя не може да ми даде, е на разположение винаги, когато Имам нужда от него в програмите за изкуствен интелект.

„Виждам го като положително, защото е достъпно винаги, когато имате нужда… но имам чувството, че някои ученици може да станат твърде зависими от него и това донякъде отнема вашата собствена независимост .

"Можете да задавате въпроси и получавате незабавна обратна връзка, незабавен отговор... всъщност не мислите за себе си."

Изображение: Мия Крофтс вярва, че AI й помага в работата

Но съученикът Тито Томсън О'Райли каза, че е склонен да не използва ИИ за училищна работа. „Това премахва социалното взаимодействие от човека.

„Това е просто нещо, при което някой може да зададе въпрос на бот, малък робот и всичко, което получавате, е незабавен отговор, но няма чувство за съпричастност. Няма чувство за работа в екип, това е просто директен отговор.“

Притеснения относно защитата

Има и притеснения относно онлайн безопасността, като все по-голям брой ученици използват програми, за които знаят повече отколкото възрастните.

Консултантът по дигитална защита Шарлот Айнсли каза: „Мисля, че е важно да признаем, че вече използваме AI през цялото време.

„Така че всеки път, когато имате достъп до социални медии или всяко съдържание, което обикновено се управлява от AI и със сигурност някои от алгоритмите и част от съдържанието, което виждате, ще излагат децата на вредно съдържание, така че ако се регистрират в определен сайт и услуга и лъжат за възрастта си, и ние знаем както правят много деца, те ще видят съдържание, което е потенциално неподходящо за възрастта им.

„Мисля, че правителството има наистина силна роля в регулирането на ИИ. Не искаме да се връщаме на същото място, където бяхме със социалните медии".

Говорител на правителството каза: "Изкуственият интелект има потенциала да трансформира образованието, поради което ние стартирахме призив към доказателства, за да научите повече както за ползите, така и за рисковете, които може да донесе.

„В по-широк план предприемаме бързи стъпки за създаване на регулаторна рамка за ИИ в Обединеното кралство, както е посочено чрез White Хартия, за да сме сигурни, че разполагаме с правилните предпазни огради за шофиране на безопасни и отговорни иновации с изкуствен интелект.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР