Проучването на Harvest Global Investments за включване на Биткойн и

...
Проучването на Harvest Global Investments за включване на Биткойн и
Коментари Харесай

Harvest ще предлага своя Биткойн ETF на китайски инвеститори

Проучването на Harvest Global Investments за включване на Биткойн и Етериум ETF в самодейността Hong Kong Stock Connect значи основен миг за азиатската екосистема на криптовалута.

Чрез обмислянето на включване в Stock Connect, който свързва финансовите пазари на Хонконг с тези на континента, Harvest е стратегически подготвен да разшири достъпността на криптовалутите до необработен до момента сегмент от вложители.

Този ход отразява по-широка наклонност на разрастващата се регулаторна рамка на Хонконг, която обгръща нововъведенията, като в същото време се придържа към строги стандарти за сходство. Като световен финансов център, Хонконг поредно показва своя ангажимент за поддържане на нововъзникващи класове активи, а консолидираното на Биткойн и Етериуим ETF в Stock Connect е доказателство за неговия предвидлив метод.

Освен това тази самодейност акцентира позицията на Хонг Конг като пионер в приемането на цифрови активи, създавайки казус за други юрисдикции, които се стремят да възприемат трансформиращия капацитет на блокчейн технологията.

Освен това, евентуалното включване на крипто ETF в Stock Connect съставлява значим крайъгълен камък в съзряването на пазара на криптовалута. Предоставяйки на вложителите от континентален Китай директна експозиция към Биткойн и Етериум посредством контролирани капиталови принадлежности, тази самодейност има потенциала да катализира необятното приемане и да насърчи по-голямо доверие в цифровите активи.

Тъй като институционалният интерес и ползата на дребно към криптовалутите продължава да нараства в международен мащаб, самодейната позиция на Хонконг го нарежда като основен фасилитатор на този разрастващ се клас активи, насърчавайки среда, удобна за нововъведения, вложения и стопански напредък.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР