Проучване, проведено в сътрудничество на Университета в Орегон и болницата

...
Проучване, проведено в сътрудничество на Университета в Орегон и болницата
Коментари Харесай

Инфарктът най-често покосява рано сутрин

Проучване, извършено в съдействие на Университета в Орегон и болничното заведение в Бостън, откри, че инфарктите и инсултите са най-чести рано заран.
Повечето хора получават инфаркт или инсулт към 6:30 сутринта, оповестява " Дейли Мейл ", а повода е равнището на протеин в кръвта.
А точно, учените са анализирали инхибитора на протеина, прочут като плазминогенен активатор, който забавя разграждането на кръвните съсиреци. Той доближава своя връх рано сутринта, увеличавайки риска от инсулт и инфаркт.
" Това е доста значимо изобретение за лекуване на пациенти със податливост към сърдечно-съдови болести и формиране на тромби и може да послужи като по-добро определяне на времето за терапия ", сподели създателят на проучването доктор Франк Шиър.
Учените възнамеряват по-широко изследване на връзката сред биологичния часовник и този протеин.
Симптоми, които могат да демонстрират инфаркт
Някои признаци на инфаркт могат да се появят още месец преди инфаркта:

Ако артериите се стеснят, сърцето получава по-малко кръв от нормално, което затруднява работата му. Ето за какво постоянно се чувствате изтощени и сънливи.
 Внимание! Мръсният въздух може да докара до инфаркт Внимание! Мръсният въздух може да докара до инфаркт
Праховите частици, които са във въздуха, който вдишваме провокира съществени проблеми на хората и то освен на тези с усложнено състоя...

Когато сърцето получава по-малко кръв, това също значи, че белите дробове получават по-малко О2. Ако внезапно имате проблеми с дишането, несъмнено би трябвало да се консултирате с доктор, защото е допустимо да предотвратите инфаркт.

Ако почувствате уязвимост, която е необяснима, може да има свиване на артериите, заради което кръвта не циркулира вярно. Тогава мускулите не получават всичко, от което се нуждаят и може да настъпи пристъп.

 8 предупредителни знака, че сърцето ви не работи вярно 8 предупредителни знака, че сърцето ви не работи вярно
Всяка година хиляди хора губят битката със сърдечните болести, които ги изтезават. Статистиките демонстрират, че и двата пола са еднообразно...
Лошата циркулация също значи, че притокът на кръв към мозъка е стеснен, което е животозастрашаващо. При такива положения се чувствате замаяни и комплицирани и това са признаци, които не трябва да се подценяват.

Ранните признаци на инфаркт включват безпокойствие и напън в гърдите, слаба болежка или нараснало кръвно налягане и тези проблеми стават все по-чести с наближаването на деня на инфаркта.

Ако получите такива признаци внезапно и нямате грип, може да става въпрос за приближаване на инфаркт. Много хора, претърпели сърдечен удар, споделят, че са имали грипоподобни признаци на кашлица или тресчица няколко дни преди този момент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР