Проучване, обхващащо 1500 деца в Китай, е установило, че съществува

...
Проучване, обхващащо 1500 деца в Китай, е установило, че съществува
Коментари Харесай

Аутизмът и мръсният въздух

Проучване, обхващащо 1500 деца в Китай, е открило, че съществува връзка сред замърсяването на въздуха с частици с размери към един микрон и аутизма. Тези частици включват органични съединения, въглерод, серен диоксид и идват от транспортните средства, изгарянето на фосилни горива и индустриалните процеси.

Генетичните фактори имат голямо значение за пораждане на болесттите от аутистичния набор, само че въздействието на околната среда също не е за подценяване.

Според новото проучване, резултатите от нечистия въздух оказват своето деяние изключително мощно през първите две или три години от живота на детето, като до момента множеството наблюдения бяха фокусирани върху вътреутробното развиване на бебето.

 Снимка 388026

Главният създател на изследването, Юминг Гуо, споделя, че нездравословното въздействие на нечистия въздух е добре известно и не съществуват безвредни равнища.

Той добавя, че разрастващите се мозъци на дребните деца са по-уязвими към излагането на токсични субстанции от околната среда и че няколко изследвания до момента допускат, че това може да повлияе на мозъчната функционалност и на имунната система.

В актуалното проучване учените открили, че рискът от насърчаване на аутизъм е с 86% по-висок при децата, живели тук-там, в които въздухът е бил богат на замърсители с размер на частиците към един микрон.

Смята се, че други фактори за пораждане на болестта са и диоксините и небезизвестния пестицид ДДТ.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР