Проучване, обхванало 600 бременни жени, установи, че онези от тях,

...
Проучване, обхванало 600 бременни жени, установи, че онези от тях,
Коментари Харесай

Пушенето на вейп може да удвои риска от спонтанен аборт

Проучване, обхванало 600 бременни дами, откри, че тези от тях, които са пушили вейп с мирис на мента или ментол, са изложени на максимален риск от импровизиран аборт, заяви „ Дейли мейл “.

Учени от три американски университета разгласиха данни, събрани от дългогодишно изследване за тютюнопушенето и потреблението на вейп. Резултатите убедиха доста специалисти в потребността от насърчаването на пушачите да спрат използването на никотин „ преди и по време на ранна бременност “. Няма обаче обилни разлики сред хората, които пушат вейп, и тези, които го заобикалят, когато става дума за смъртността на плода.

Рискът варира според от другите аромати и усети, демонстрира още изследването.

За бременните, които са пушили вейп с мирис на мента или ментол по време на или директно преди бременността, вероятността за неочаквана гибел на плода скача с 227% спрямо други аромати. Причината за резултата на тези съответни аромати не е изяснена от изследването.

Предишни изследвания са открили, че някои от химикалите, съдържани във вейпове с мирис на мента, са канцерогенни.

Но някои специалисти предизвестиха, че изследването има много дефекти. Проф. Майкъл Ъшър, специалист по поведенческа медицина в университета „ Сейнт Джордж “ в Лондон, който учи точно пушенето на вейп и резултатите върху бременността, твърди, че повода за повишаването на смъртността на плода не може да бъде избрана, защото междинното равнище на обичайното тютюнопушене измежду популацията не е включено в изследването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР