Проучване на възможности за разкриване на нови авиолинии до летище

...
Проучване на възможности за разкриване на нови авиолинии до летище
Коментари Харесай

Обсъждат откриването на директна авиолиния от Пловдив до Рим


Проучване на благоприятни условия за откриване на нови авиолинии до летище Пловдив се реализира в границите на Световна авиационна борса за договаряния сред самолетни компании и летища. Тя ще се организира в Истанбул.

В първия ден се организира основна среща сред Богдан Ферарио - шеф развиване на самолетна компания WizzAir с ръководителя на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов и Светлин Борянов - началник отдел „ Търговска политика и маркетинг “.

На нея бяха разисквани опциите за разкриване на директна авиолиния от Пловдив до италианската столица Рим. Тя би трябвало да размени изпълняваните директни полети до немския град Меминген. 

Проведена е среща и с Туристически ръб на Андалусия. На нея са били разисквани методите за съдействие с Фонда за развиване на летище Пловдив за разкриване на постоянни линии до Испания.

Екипът от Пловдив ще организира срещи с 28 разнообразни самолетни компании.

„ По време на такива диалози нормално самолетните компании слагат въпроса за това какви тласъци ще получат за откриване на нова постоянна авиолиния. За страдание по-голямата част от общините, които членуват във Фонда за развиване на летище Пловдив, не са превели своите годишни вноски и това се трансформира в продължителен проблем “, оповестиха от управлението на Фонда. 

За тази година правилни са само общините Родопи, Хисаря и Чепеларе, които са внесли поетия от тях ангажимент, както и юридическите лица, които членуват във Фонда, измежду които „ Пампорово “ АД, Феникс фонд и Гранд хотел Пловдив. 

Традиционно сходни тласъци са от основно значение за решението на самолетната компания да разкрие нова постоянна линия до съответна дестинация.

През месец май 2022 година след възобновяване на активността на Фонда за развиване на летище Пловдив и изработен обзор, се откри, че почти 3 милиона лв. са били невнесените вноски от общините за миналия интервал от 8 години. С решение на Управителния съвет на Фонда от предходната година сумите са опростени. Бил е извършен диалог с кметовете, че е жизненоважно за развиването на летище Пловдив, настоящите вноски да бъдат импортирани. Въпреки това не всички са откликнали. 

По време на срещите на Световната авиационна борса Routes World, са планувани и диалози с други фондове за развиване на летища от Европа за обмяна на опит. Една от тях ще бъде с Фонда за развиване на летище Барселона, където с помощта на локалните управляващи и бизнеса, са разкрити десетки авиолинии до разнообразни точки на света.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР