Проучване на испански учени от университета в Гренада показва нещо

...
Проучване на испански учени от университета в Гренада показва нещо
Коментари Харесай

Тези два продукта от ежедневието ни причиняват рак на черния дроб

Проучване на испански учени от университета в Гренада демонстрира нещо доста притеснително.

Специалистите разкрили артикули, които могат да причинят инфектиране на черния дроб. В някои случаи честото им потребление може да провокира даже онкологично заболяване.

Притеснителното в тази ситуация е, че въпросните два продукта се употребяват съвсем всекидневно от множеството хора за приготвянето на храната.

Резултатите от проучването на посочили, че слънчогледовото масло (олио) и рибеното масло имат негативни свойства.

Учените настояват, че и двата типа масло могат да доведат до увреждане на органи и възможното насърчаване на неалкохолен стеатохепатит. Това заболяване може да аргументи образуването на белези в черния дроб, а на по-късен стадий и развиването на цироза. Това би могло да докара даже до образуването на ракови формирания.

Според данните от проучването, слънчогледовото олио провокира втвърдяване и белези на чернодробната тъкан, а рибеното масло — понижена чернодробна теломерната дължина, т.е. защитни „ шапки “ на краищата на хромозомите.

В своето проучване екипът отбелязва, че използването на зехтин не води до такива страшни последствия и предлага при опция вместо олио да се употребява лой, извлечена от маслини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР