Проучване на Евробарометър за пролетта на тази година сочи, че

...
Проучване на Евробарометър за пролетта на тази година сочи, че
Коментари Харесай

По-малко българи харесват ЕС спрямо края на 2021 г. -

Проучване на Евробарометър за пролетта на тази година сочи, че България е единствената страна членка на Европейски Съюз, в която се вижда спад - въпреки и лек - на % от хората, които оценяват съюза позитивно. В същото време съвсем половината българи поддържат Китай и Русия, а над 50% имат негативно отношение към Съединени американски щати.

Почти две трети от европейците считат за позитивно участието в Европейски Съюз, което е най-високият резултат от 2007 година насам. Изключение са Гърция и Словакия, които остават неутрални по въпроса. Повечето респонденти там считат, че то е " нито добро, нито неприятно ".

В съпоставяне с резултатите от предходното изследване от края на предходната година, резултатите по този показател са се нараснали доста в множеството страни членки, до момента в който в България се регистрира лек спад от 2%. Почти половината интервюирани българи - 49 на 100, виждат Европейски Съюз позитивно, което съставлява 2% спад по отношение на 2021 година

Русия е оценена позитивно едвам от 10% от интервюираните европейци, а Китай е с втория най-нисък резултат от 22%. Европейците виждат по-положително Англия - 65% и Съединени американски щати - 58%.

Българите също имат позитивна настройка към Обединеното кралство - 62%.

Същевременно съвсем всеки втори българин прави оценка позитивно Русия и Китай, а преобладаващата оценка за Съединени американски щати е отрицателна - 53% против 40% позитивна.

Две трети от интервюираните у нас считат, че сега поддържането на цените и разноските за живот е по-важен приоритет от отбраната на свободата и демокрацията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР