Проучване на Deutsche Bank установи, че младите американци смятат да

...
Проучване на Deutsche Bank установи, че младите американци смятат да
Коментари Харесай

Младите американци смятат да похарчат близо половината от антикризисните помощи за акции

Проучване на Deutsche Bank откри, че младите американци считат да похарчат огромна част от чековете, които са част от утвърждения през уикенда антикризисен пакет от 1,9 трлн. $, за вложения на фондовия пазар, съобщи Си Ен Би Си.

Според анкета на банката, половината от респондентите, влизащи във възрастовата група 25 до 34 години, възнамеряват да похарчат към 50% от финансовите помощи за пазаруване на акции.

Същевременно с това интервюираните от възрастовата група 18 до 24 години считат да влагат 40% от чековете в акции, до момента в който тези от групата 35 до 54 години ще похарчат 37% от средствата на фондовия пазар. Анкетираните от групата над 55 години считат да вложат единствено 16% от парите в акции.

Онлайн изследването, в което са взели участие 430 вложители на дребно, разкрива, че участниците в него ще вложат приблизително 37% от средствата, които ще получат като част от антикризисния пакет, в акции. Това значи, че на фондовия пазар може да се влеят 170 милиарда $, пресмятат от Deutsche Bank.

Новите вложители се преглеждат като основен мотор на ралито на американските фондови тържища през 2020 година Според изследването повече от половината от респондентите са нараснали вложенията си в акции през предходната година, като за 45% това са били първите вложения на фондовия пазар в живота им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР