Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) показва, че фирмите са

...
Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) показва, че фирмите са
Коментари Харесай

До 50 лв. отделят фирмите за служителите с деца-ученици

Проучване на Българска търговско-промишлена палата (БТПП) демонстрира, че компаниите са загрижени за своите чиновници , които имат деца-ученици.

Повече от една пета от фирмите поддържат финансово служащите , чиито деца са възпитаници. Особено внимание работодателите насочват към първокласниците.

В множеството компании отделените средства от работодателите са до 50 лева на възпитаник.

Най-често поддръжката е във тип на пари , само че има членове на БТПП, които дават дарове или дават на своите чиновници спомагателен заплатен отпуск за първия образователен ден.

 Снимка 378858
Източник:

Основните претекстове за съпричастността на мениджърите на фирмите са свързани с положителната атмосфера във компанията.

Но част от работодателите означават, че разноските за учениците са обилни и за това ще отделят средства, с които да са в помощ на своите чиновници.

26% от компаниите , взели участие в анкетата оферират гъвкаво работно време за чиновниците с деца . При тях съществена процедура е да работният ден да стартира по-рано и да надлежно да завършва в по-ранен час.

При нужда на чиновниците с деца-ученици се разрешава да излязат по време на работа.

В преобладаващата част от компаниите, взели участие в изследването до 5% от служащите са си взели отпуск или са отсъствали отчасти на 17 септември, демонстрират резултатите от анкетата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР