Проучване на американски учени констатира, че някои храни са по-опасни

...
Проучване на американски учени констатира, че някои храни са по-опасни
Коментари Харесай

Тези храни предизвикват деменция

Проучване на американски учени установи, че някои храни са по-опасни за мозъка и могат да провокират деменция, написа уеб сайтът MedicalXpress.

Оказва се, че храните, които усилват риска от това дегенеративно мозъчно заболяване участват в съвсем всички хладилници.

В изследването са взели участие 209 души на междинна възраст 78 години и деменция и 418 души на съответната възраст, пол и просветително равнище, без да имат когнитивно увреждане.

Доброволците сами попълнили въпросник, акцентирайки какви храни употребяват през годината и какъв брой постоянно (от един път месечно до четири пъти на ден). Те също са прекосявали медицински прегледи на всеки две до три години.

Оказа се, че основата на диетата на пациенти с деменция е обработено месо, в това число салами, пушено месо, пасти, както и храни, богати на нишесте, алкохол и сладки закуски. Хората без деменция постоянно ядат месо в композиция с плодове, зеленчуци и морски блага.

Предишни изследвания демонстрират, че яденето на по-здравословна храна, листни зелени зеленчуци, горски плодове, ядки, пълнозърнести храни и риба, може да понижи риска от деменция при хората, написа уеб сайтът zdrave.to
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР