Процесорите AMD Ryzen през последната година добре ще подпомогнат пазара

...
Процесорите AMD Ryzen през последната година добре ще подпомогнат пазара
Коментари Харесай

Intel е готова да даде на AMD не повече от 20% от пазара на сървърните процесори

Процесорите AMD Ryzen през последната година добре ще подкрепят пазара на десктопните CPU. Така ще принуждават Intel да ускори броя на физическите ядра в решенията както за всеобщо, по този начин и за HEDT-платформите. Към момента, чипмейкърът се приготвят за упорита битка за сървърния сегмент. Той сега е съвсем напълно благосъстоятелност на „синия гигант“.
Както сподели основният изпълнителен шеф на Intel Брайън Кржанич, в неотдавнашно изявление, корпорацията признава, че през втората половина на годината, AMD посредством процесорите EPYC може да усъвършенства своите позиции в сървърния сегмент. Въпреки това чипмейкърът ще се опита да отдаде на „червените“ не повече от 15-20% от този пазар.

Имайте поради, че през миналото тримесечие, подразделението Intel Data Center Group е продало артикули на стойност 5,2 милиарда щатски $. За съпоставяне, общите доходи на Advanced Micro Devices за същите три месеца са $1,65 милиарда. А растежът на сървърния пазарен дял до 15%, би трябвало да укрепи финансовото здраве „на червения“ чипмейкър.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР