Процесите в САЩ показват вероятно една по-дългосрочна визия към инфлацията

...
Процесите в САЩ показват вероятно една по-дългосрочна визия към инфлацията
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Продължат ли да падат цените на петрола, бензин под 3 лева у нас не чакайте

Процесите в Съединени американски щати демонстрират евентуално една по-дългосрочна визия към инфлацията в България. Това безгрижно отношение - това е краткотрайно събитие, случи се, само че ще бъде преодоляно за месец-два, сякаш към този момент се изчерпва и на инфлацията още веднъж се гледа като на един развой, който в по-дълъг период ще ни съпровожда. Това е смяната, един доста внезапен завой, който направи централната банка на Съединени американски щати. Така финансовият специалист Емил Хърсев разяснява в " Студио Хъ " по Телевизия 7/8 инфлацията.  

Няма такава смяна в Европа, към момента в Европа чакаме стопляне на времето, намаляване на потреблението на енергоносителите, задухването напразно на Северно море, който задвижва една мощна зелена енергийна вълна в Европа, надлежно да  паднат и цените на енергоносителите, и оттова назад да се върнат обратно и цените на останалите артикули. Това е каноничният метод на Съединени американски щати, каноничната парична политика, която една Централна банка би трябвало да води, когато вижда, че инфлацията е сериозна, на исторически най-високите си равнища от 20 години насам, добави Хърсев. 

Между другото инфлацията в Съединени американски щати е по-висока от инфлацията в България, малко, само че по-висока, беше три пъти по-висока, когато стартира тази вълна. Вероятно един по-ясен взор върху бъдещето на цените, за жалост виждаме едно задържане на цените на петрола на високо равнище, връщане на равнищата от 2014-та към този момент, обаче можем да се върнем и на 2006-а, дано да напомним цени от 120-140 $ на барел. При такива цени на бензиностанцията бензина под 3 лв. на литър не чакайте, а това бяха цените в един доста дълъг интервал от време от средата на 90-те докъм средата на 2010-а, сподели още Емил Хърсев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР