Процеси на самоорганизация вървят по много линии, а що се

...
Процеси на самоорганизация вървят по много линии, а що се
Коментари Харесай

Проф. Маринов за Трети март: Нямаме намерение да създаваме партия, която да участва в избори след три или шест месеца

Процеси на самоорганизация вървят по доста линии, а що се отнася до тази група от хора, които бяха в основата на напъните за подписката. Ние не сме записали още такова съдружие, изобщо не е наложително, че то ще се нарича  " Трети март “, то може да се назовава по различен метод. Това каза политологът проф. Александър Маринов в аудиокаста " Това е България " на " Фокус " .

" Все още обсъждаме, обмисляме, имаме неща, които би трябвало да уточним от позиция на по-нататъшните насоки на работа и така нататък Така че споделям всичко това нещо не поради смисъла на детайлите, а тъй като е ясно, че в българското общество по доста вероятни линии и разнообразни настоящи лица тече един развой на самоорганизация, който в края на краищата неизбежно ще стигне до политическата сфера, просто сегашната българска партийнополитическа система със своите съществени субекти явно не удовлетворява голямото болшинство от хората ", разяснява гостът.

Маринов посочи, че партията на Стефан Янев не е била правена по поръчка на президента, а президентът е бил само известен за решението на някогашния длъжностен министър председател. " Това е истината. Стефан Янев реши в един миг да поеме своя път. Така че това не е никакъв опит на президента да направи партия ", съобщи полиологът. Относно " Продължаваме промяната " той сподели, че решението за влизането им в политиката също е било тяхно персонално, а не подбудено от Румен Радев.

На въпрос какво следва, откакто " Трети март " е записана като запазена марка, Александър Маринов отговори по този начин:

" Какво ще вършат хората, които са записали това съдружие или придвижване, би трябвало да питате тях. Аз не съм взел участие в тази регистрация, не мога да ви кажа какво ще вършат... Става дума за гражданско съдружие, ние нямаме желание да сътворяваме партия, която би трябвало да се сътвори, че да взе участие в някакви избори след три или шест месеца. Тук е въпросът да се акумулира и да се насочи една социална сила за смяна ".

По думите му по кое време ще стане и по какъв начин ще стане това не може да каже. " Тъй като това не е мое еднолично комерсиално сдружение – аз съм един от тези хора, вземам участие в тези полемики, питат ме, споделям си мнението, други хора имат други отзиви. И по този начин, ще забележим по какъв начин ще се случи. Т.е. аз нищо повече не мога да ви кажа също така, което знам и това, което самият персонално аз бих могъл и бих желал да направя ", заключи Александър Маринов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР