„Процесът за велосипеди под наем в София тръгва още през

...
„Процесът за велосипеди под наем в София тръгва още през
Коментари Харесай

Кога и София ще има велосипеди под наем?

„ Процесът за колела чартърен в София потегля още през 2016г. Заради правосъдни процедури той не бе изпълнен. Тази пролет завърши и последното дело, само че пък ни завари в обстановка на пандемия. В едно от идващите съвещания на СОС кметът би трябвало да внесе отчета, с цел да действаме контракта с концесионерите”. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-кметът по направление „ Транспорт и градска мобилност” Кристиан Кръстев.

Проектът е за създаване на 33 стоянки, всяка с по 12 велосипеда. Допълнително ще бъде планувана и опция за създаване на още 15 стоянки. В приложимост ще бъдат пуснати над 580 велосипеда.

„ Идеята е да има съответни места за тези колела, а не да са безредно пръснати като тротинетките”, сподели Кръстев. Той добави, че концепцията е първите 30 минути да бъдат безвъзмездни. След това всеки един час ще коства не повече от цената на билет в градския превоз.

Той разяснява и подхванатите ограничения в градския превоз за справяне с пандемията.

„ Мерките за надзор са в целия градски превоз, само че ние не можем да осигурим контрольори във всяко едно транспортно средство. Заради пандемията ние ограничихме достъпа през първата врата. Това бе за да запазим здравето на водачите. Надявам се напълно скоро да можем да подновим и продажбата на билети от водачите на автобусите”, съобщи Кръстев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР