Процесът в Сената на американския Конгрес за импийчмънт на Доналд

...
Процесът в Сената на американския Конгрес за импийчмънт на Доналд
Коментари Харесай

Процесът за импийчмънт на Тръмп започва след 2 седмици, той ще играе голф

Процесът в Сената на американския Конгрес за импийчмънт на Доналд Тръмп ще стартира в седмицата, започваща на 8 февруари, предадоха международните организации. Новината заяви водачът на демократическото болшинство в Сената Чък Шумър. До графика се е стигнало след сделка с републиканците.

В понеделник Камарата на представителите ще внесе обвинителния акт против Тръмп в Сената. След това юридическият екип на Тръмп ще има време, с цел да приготви неговата отбрана.

В понеделник Сенатът ще гласоподава номинацията на Джанет Йелън за министър на финансите, заяви още Шумър, съобщи Ройтерс.

Следващата седмица ще има гласоподаване в Сената и по номинацията на Антъни Блинкън за държавен секретар.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп пък счита да си откри ново занятие, само че това ще стане по-късно. Той приказва за първи път след края на мандата си пред публицист на изданието " Вашингтон екзаминър ".

В четвъртък и петък Тръмп е бил в голф клуба близо до имението му в Мар-а-Лаго .

Един от сътрудниците на някогашния президент тези дни сподели, че той се нуждае от пауза и че ще играе голф в течение на месец, тъй като имал потребност от непрекъснато придвижване.

Според американски медии Тръмп в последните дни е обсъждал със свои съидейници опция за основаване на партия, която да се назовава Патриотична партия. Той е приказвал и за желание да се кандидатира на изборите през 2024 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР