Процесът срещу бизнесмена Кирил Христов, по прякор Принца, ще стартира

...
Процесът срещу бизнесмена Кирил Христов, по прякор Принца, ще стартира
Коментари Харесай

Принца се запъна в съда, отрича убийството на готвача си

Процесът против предприемача Кирил Христов, по прякор Принца, ще започва след две седмици. Делото ще се гледа по общия ред, защото ресторантьорът не се признава за отговорен по обвиняванията за съзнателно ликвидиране на своя готвач Никола Колев и за безчинство, оповестява " Трафик ".

Неговата отбрана, в лицето на уважавания бургаски юрист Благой Потеров, опита да разклати тезата на прокуратурата и изиска казусът да се върне назад за ново разглеждане. Според юриста в обвинителния акт имало единствено едно само изречение, което касаело умишленото ликвидиране: Преследвайки своята непозволена цел да показва предимство и мощ, респектирайки потърпевшия и близките, траял да създава изстрели, съзнавайки дейностите си. Тази дефиниция не давало опция на Потеров да провежда отбраната на клиента си. По обвиняването за безчинство пък въобще не било извършено следствие. Съдът обаче отхвърли настояването на юриста.

Потеров нападна и фамилията на убития готвач, потвърждавайки, че за почернените хора било значимо само да вземат гражданския иск в размер на 450 хиляди лева

„ Освен да възбранят персонални парцели и сметки, опиват да се домогнат и до негови компании. В техните визии това е главният развой през днешния ден, а не наказателният “,уточни Потеров. Той възропта и против имуществените вреди от страна на вдовицата Стоянка и по-големия наследник Венелин, надлежно в размер на 1400 лева и 900 лева, представляващи направените разноски за погребението на убития Никола Колев.

И тук обаче арбитър Катя Господинова не се съобрази с настояването на юриста и позволи конституирането като цивилен ищци на Стоянка, Венелин и Георги.

Бургаският областен магистрат не се съгласи и с тезата на адв. Янушев, че би трябвало наложително да бъде обезпечено наличието на Принца на процеса и за тази цел пожела да му бъде наложена възбрана да напуща страната.

По делото ще бъдат гледани и видеозаписи от съдбовната нощ, в която е погубен Никола Колев. Показания ще дадат и голям брой очевидци, както и движимости лица по случая.

На излизане от съда вдовицата Стоянка още един път разгласи, че не се съмнява какво тъкмо е целял предприемачът, а точно да убие брачна половинка й Кольо. Жената акцентира, че към този момент е гледала въпросните зашиси от камерите и е разговаряла с всички очевидци на закононарушението. Тя се възмути, че трябвало да чакат цели 2 години, до момента в който казусът влезе в съда, писала е за подпомагане до всички институции, в това число и до президента Румен Радев и основния прокурор Сотир Цацаров, още веднъж намеквайки, че се правени опити казусът да се потули.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР