Процесът срещу Банкман-Фрид започна по-рано този месец с обвинения, че

...
Процесът срещу Банкман-Фрид започна по-рано този месец с обвинения, че
Коментари Харесай

Сам Банкман-Фрид: Шефът на FTX признава „грешки“, но отрича кражба на $10 млрд.

Процесът против Банкман-Фрид стартира по-рано този месец с обвинявания, че е откраднал повече от $10 милиарда (£8,2 млрд.) от клиенти на FTX.

Той по-рано беше застанал на свидетелската пейка в четвъртък, само че без наличието на правосъдните заседатели, до момента в който съдията по делото реши кои елементи от неговите доказателства ще бъдат възможни.

Банкман-Фрид сподели на съда на В петък той направи " няколко дребни неточности и редица по-големи неточности ", до момента в който ръководи борсата, само че сподели, че в никакъв случай не е имало никакво желание да измами или открадне някого.

Той сподели, че най-голямата неточност не е била внедряване на специфичен екип за ръководство на риска.

По време на разпит от личния си бранител, предприемачът добави: „ Мислехме, че може да успеем да изградим най-хубавия артикул на пазара. Оказа се противоположното на това.

„ Много хора пострадаха – клиенти, чиновници – и компанията приключи във банкрут. “

Прочетете повече от бизнеса:
„ Сериозни пропуски “ в решението си да закрие сметката на Найджъл Фараж, прегледът открива

Банкман-Фрид се пледира за почтен по две обвинявания в машинация и пет обвинявания в скрит план и може да получи 115 години зад решетките, в случай че наказан.

Прокурорите настояват, че е употребявал потребителски средства, с цел да прави рискови залагания в дъщерната комерсиална компания Alameda Research - с голяма черна дупка във финансите на компанията, която се появява, когато крипто пазарите претърпяха внезапен спад.

Платформата за търговия ненадейно спря тегленията предишния ноември и след това банкрутира.

FTX беше втората по величина борса в света и Bankman-Fried струваше 32 милиарда $ (£26 милиарда) на хартия.

Той беше прочут с това, че общуваше с известни персони и съветваше американски политици по какъв начин би трябвало да се контролира промишлеността - както и с огромната си къдрава коса. Коментатори в Съединени американски щати даже означиха по какъв начин той неотдавна е имал нова, по-къса прическа.

Прокуратурата ще разпита Банкман-Фрид по-късно. Делото продължава.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР