Процесът ще бъде изключително сложен. Ангажиментът, който е поет, е

...
Процесът ще бъде изключително сложен. Ангажиментът, който е поет, е
Коментари Харесай

Росен Христов за предоговарянето на Плана за възстановяване: Процесът ще е изключително сложен

„ Процесът ще бъде извънредно комплициран. Ангажиментът, който е стихотворец, е много корав, и е стихотворец скоро. Европейска комисия е скептична към всякакво такова предоговаряне ”. Това съобщи пред Нова тв енергийният министър Росен Христов.

Енергийната комисия на Народното събрание взе единомислещо, даже по думите на депутати, историческо решение да задължи държавното управление до 31-и март да предоговори изискванията по Плана за възобновяване и резистентност в енергийната му част. А точно - да отпадне поетият от България ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2025 година, тъй като това заплашва въглищните ни централи и хилядите служащи в тях. Според Росен Христов „ всичко, което е контрактувано, може да се договаряния ”.

Той не отхвърли, че Европа възнамерява след 2030 година замърсяването да е 0% и надлежно да закрие тези предприятия, само че акцентира, че това би трябвало да стане гладко и добре планувано. „ Това нещо да стане, без да се заплаши националната сигурност или енергийната сигурност на страната - т.е. за интервал, в който ние имаме опция да изградим заместващи мощности със същите благоприятни условия като въглищните електроцентрали, защото те обезпечават освен сила, само че и систематични услуги за балансиране на енергийната система ”, разяснява още отрасловият министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР