Процесът набира скорост, златото мигрира“ от Запад на ИзтокЦената на

...
Процесът набира скорост, златото мигрира“ от Запад на ИзтокЦената на
Коментари Харесай

L`Essentiel: Процесът е тръгнал – златото с тонове се изнася от Запад на Изток

Процесът набира скорост, златото „ мигрира “ от Запад на Изток

Цената на златото доближи невиждани висоти, като няколко следващи седмици се означават върхове. Този доблестен метал се прави оценка към този момент на повече от 70 хиляди евро за кг.

Но освен цената на златото пораства, налице е и неговата бърза „ миграция “ от Запад на Изток, се споделя в материала на изданието L`Essentiel (Люксембург).

Неговият създател Фабиан Пьошъл отбелязва, че златото интензивно се реалокира от западните складове към източните. Русия, Китай, Бразилия и други страни от БРИКС интензивно купуват благородния метал на пазара.

Така процесът се обръща спрямо предходните години и десетилетия, когато златото „ засядаше “ основно в западните страни.

В светлината на въвеждането на глобите против Русия от западните страни, доста страни отвън западния свят се пробват да се защитят, като обменят доларовите си запаси за злато. Това събитие провокира безпокойствие измежду западните анализатори, които предсказват идни огромни промени във финансовия свят.

Така да вземем за пример по мнението на финансиста Юрг Кинер, светът е на ръба на прехода към многополюсен модел, при който Съединените щати към този момент няма да бъдат единствената международна мощ.

Експертът предвижда всеобщо приключване на скъпи метали от западните страни към страните от БРИКС. Съответно интернационалната икономическа система ще се промени доста. При което доларът към този момент няма да заема позицията на съществена валута в комерсиалните разплащания сред страните.

Нека отбележим, че за ролята на златото в интернационалната финансова система е писано много. Това значително се дължи на обстоятелството, че централните банки на доста страни в действителност започнаха да обръщат повече внимание на този доблестен метал.

Цената на златото на борсата предходната седмица надвиши 2400 $ за тройунция. По мнението на специалисти, сегашните върхове не са границата и цената на златото може да доближи 2600 $ за тройунция.

Като аргументи се показват геополитическото напрежение, засиленият интерес към златото от страна на вложителите и дейностите на спекулантите, за къде сме без тях.

Така че към този момент обстановката на пазара на благородни метали е такава, че надали би било подходящо да се приказва за възможност от спад на цената.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Правда.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед14341В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед19451Доц. Григор Сарийски за Европейски Съюз: Не може да има попътен вятър за транспортен съд, който няма посока!Алтернативен Поглед19988Доц. Григор Сарийски за еквилибристиките на Асен Василев с бюджетаАлтернативен Поглед60050Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед32791Мартин Карбовски: Трябва ни гражданска война, която да се води от интелигенция, която не презира народа сиАлтернативен Поглед555010Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед184556Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед128409Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дни  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани страните от соцлагера  Димитър Шивиков, коалиция на искащите, Макрон, натикани стран </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР