Процесът на възстановяване на турските провинции, засегнати от опустошителните земетресения

...
Процесът на възстановяване на турските провинции, засегнати от опустошителните земетресения
Коментари Харесай

Планът: Турция вдига 270 000 жилища след адските трусове

Процесът на възобновяване на турските провинции, наранени от опустошителните трусове на 6 февруари, ще стартира още през март тази година. Това разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган по време на визитата си през днешния ден в град Нурдаги в провинция Газиантеп.

По думите на президента в границите на една година се възнамерява да бъдат издигнати до 200 000 къщи в градовете на единадесетте потърпевши от бедствието провинции. Други 70 000 къщи ще бъдат издигнати в селата.

Той означи, че въз основа на наблюдението на обстановката в зоната на бедствието точният брой на жилищата за строителство ще бъде избран през идващите месеци.

Турският държавен глава разгласи, че през последните седмици единствено от провинция Газиантеп 87 000 поданици са били евакуирани в други елементи на страната.

Ердоган изрази убеденост, че процесът на възобновяване на засегнатите от бедствието региони на Газиантеп ще се преценява с историческите особености и етническата карта на провинцията.

Ердоган съобщи, че посредством единството на народа и страната ще бъде допустимо да се отстранен и последствията от земетресенията.

БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР