Процесът на регулиране на цените на тока е сложен процес.

...
Процесът на регулиране на цените на тока е сложен процес.
Коментари Харесай

Шефът на КЕВР Иван Иванов очаква спад на цените на тока през пролетта

Процесът на контролиране на цените на тока е комплициран развой. Това, което мога да кажа на хората е, че КЕВР през всичките си дейности през годините сме защитавали публичния интерес - комисията да бъде съдия и да регистрира ползите на производителите, потребителите, търговците и на всички звена по веригата .

Toва съобщи ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) доцент Иван Ивано в пред Българска национална телевизия.
 Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става
Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става

Според него би трябвало да се работи, до момента в който има рискови цени

Той чака понижаване на цените на електрическата енергия напролет, тъй като има огромно произвеждане на електрическа енергия от водните централи.

По думите на Иванов мораториумът е в нарушаване на закона, тъй като с него се лишават правата на самостоятелния регулатор . Иван Иванов чака писмо от Брюксел по този мотив. Самият мораториум бил признат без разбор и непринудено в границите на едно съвещание и минусите от него ще се видят в идващите месеци, предизвести Иван Иванов.

Той уточни, че държавното управление прави оценка минусите на прелюдия мораториум и в случай че бъде преустановен през идната седмица , могат да влязат в деяние цените, които КЕВР дефинира. От КЕВР не били потърсени на среща и да убедят държавното управление в техния метод, а били обругани, че не пазят ползите на потребителите.

Ние не сме Комисия за отбрана на потребителите, а като наша първостепенна задача е и правата на битовите консуматори , посочи Иван Иванов.
 Експерт:
Експерт: " Булгаргаз " върти цялата страна

Няма квотен принцип на образуване

За момента няма никакви помощи за потребителите на природен газ, изключително и за топлофикационните дружеств а. Поради огромното значение на " Топлофикация " -София, Иван Иванов е уверен, че ще бъдат подкрепени незабавно финансово от държавния бюджет.

ВиК услугите са в още по-тежко положение , предизвести Иван Иванов и добави, че може да има банкрути, в случай че не се подхващат ограничения.

КЕВР има правото да утвърждава цената, препоръчана от " Булгаргаз " и да ревизира дали подхожда на договорите, които има " Булгаргаз " с външните снабдители. Благодарение на регулаторните принадлежности на КЕВР, с цел да създадат най-хубавото за потребителите, те понижили покачването на цената на тока на 11.5%, а не на препоръчаните 64% още по време на служебното държавно управление.

Той посочи, че цената на природният газ се дефинира ежемесечно и това е след подписването на анекс номер 13 сред " Булгаргаз " и " Газпром износ ". 14% на цената на газа " Булгаргаз " предложи със свое заявление още на 10 декември, само че през нощта на 31 декември " Булгаргаз " получили обновени цени за целия месец декември.

Сутринта на Нова година " Булгаргаз " показа нарастване на цените на газа с 30%. Правомощията на е произнесе, сподели Иванов .

" Именно, за да се защитят хората от пиковете нагоре-надолу, се дефинира цена въз основата на осреднената стойност ", изясни Иван Иванов . Всичко, което се споделя, че е предумишлено решението на 1 януари, кореспондира с теорията на международните действия, отвън естествения свят.

С тези изказвания на премиера Кирил Петков и държавното управление, шефът на КЕВР смята, че не е обикновено да се прави опит да се урони престижа на регулатора . Когато се каже, че една страна е демократична, би трябвало да се почитат институциите, а не да разрушават престижа на институциите с непроверени техни изказвания, ядоса се Иван Иванов.

КЕВР разполага с копие на контракта с външните снабдители и не е изминал от тях договорът с азерите , посочи Иванов и добави, че все още е по-изгодно се употребява азерски газ, тъй като е по-евтин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР