Процесът на одобрение на газопровода Северен поток 2 от Русия

...
Процесът на одобрение на газопровода Северен поток 2 от Русия
Коментари Харесай

Германия няма да одобри Северен поток 2 поне до средата на 2022-а

Процесът на утвърждение на газопровода " Северен поток 2 " от Русия до Германия евентуално ще се проточи до втората половина на 2022 г. Това разгласи немският енергиен регулатор BNetzA, оповестява " Франс прес ".

Германските управляващи чакат основаната в Швейцария компания оператор на газопровода Nord Stream 2 AG да показа документи за рестартиране на процеса на узаконяване, уточни ръководителят на BNetzA Йохен Хоман на конференция.

След това газопроводът също по този начин би трябвало да бъде утвърден от Европейската комисия, добави той, " което значи, че решенията за това няма да бъдат взети през първата половина на годината ".

" Северен поток 2 " беше приключен през септември, само че BNetzA спря процеса на утвърждение от Германия през ноември, заявявайки, че би трябвало да се съобрази с немското законодателство, преди да може да бъде сертифициран.

Газопроводът по дъното на Балтийско море ще удвои доставките на на ниска цена природен газ от Русия за Германия, който съгласно най-голямата стопанска система в Европейски Съюз бил нужен, с цел да ѝ помогне да се откаже от въглищата и нуклеарната сила.

Но планът на стойност 10 милиарда евро от години е преследван от забавяния и провокира яростни рецензии от източноевропейски съдружници на Германия като Полша, както и от Съединени американски щати.

Критиците споделят, че планът ще усили зависимостта на Европа от съветския газ, а Украйна го дефинира като " геополитическо оръжие ".

Тази седмица новото немско държавно управление заплаши да блокира работата на газопровода, в случай че Русия нахлуе в Украйна, на фона на възходящата паника за придвижванията на съветски войски на границата.

" В случай на по-нататъшна ескалация този газопровод не би могъл да влезе в употреба ", предизвести немският външен министър Аналена Бербок.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР