Процентите на спестяванията се подобриха значително през последната година –

...
Процентите на спестяванията се подобриха значително през последната година –
Коментари Харесай

Спестителите предупредиха, че са изправени пред неочаквани данъчни сметки, ако имат повече от 9 500 паунда, скрити

Процентите на спестяванията се усъвършенстваха доста през последната година – само че доста хора не знаят, че може да се наложи да заплащат налог върху лихвата, която вършат.

Има надбавка за персонални спестявания, която ви разрешава да спечелите избрана сума рента, преди да започнете да плащате налог. Надбавката за персонални спестявания за 20% данъкоплатци с съществена ставка е £1000, а за по-високи 40% данъкоплатци надбавката е £500. Данъкоплатците с спомагателна ставка от 45% не получават никакви данъчни облекчения върху спестяванията. Алис Хейн, анализатор на персонални финанси в Bestinvest от Evelyn Partners, е пресметнала какъв брой можете да спестите сега в сметка с най-високи заплащания, преди да започнете да плащате рента.

За сметка с елементарен достъп, плащаща 5,20% рента, бихте могли да отделите £19 231 като 20% поданик с съществена ставка, преди да надхвърлите данъчния предел. Цифрата е доста по-малка за данъкоплатците с по-висока ставка от 40%, които могат да спестят £9 597. За едного...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР