Процентът на шорт акциите е нараснал с 23% от края

...
Процентът на шорт акциите е нараснал с 23% от края
Коментари Харесай

Ето кои акции може да се сринат през 2024 година според шорт продавачите

Процентът на шорт акциите е повишен с 23% от края на 2020 година насам. И въпреки всичко това не е наложително да алармира за мечи настроения на пазара.

Благодарение на първичните обществени предлагания (IPO) и разделянето на акциите общият им брой се е нараснал от този момент насам, което е понижи относителния интерес към шорт позициите. При акциите с огромна пазарна капитализация в S&P 500 късият интерес остава под 2%, като при огромни имена като Tesla и Apple се следи по-висок пай интерес, само че той не оказва огромно въздействие върху придвижването им.

При акциите с дребна и междинна капитализация обаче се следи по-висок коефициент на интерес към шорт позициите. В показателя S&P small-cap 600 шорт акциите набъбнаха от 5.4% до 6.1% от общия брой акции в обращение по данни на FactSet.

От “ ” идентифицираха много шортнати акции със обилни мечи настроения. Някои от тях включват B. Riley Financial, Fisker, Trupanion, Upstart и Beyond Meat, като при всяка от тях над една трета от плаващите акции са шортнати.

По данни на S3 Partners от декември продавачите на шорт позиции са претърпели загуби от своите залози в размер на към $178 милиарда.

От началото на 2021 година меме акциите като GameStop и AMC нарастнаха с помощта на търговците на дребно в платформи като Reddit, което докара до наклонност, при която акциите с висок шорт интерес се трансформират в цел за шорт скуйз.

Акциите на Carvana набъбнаха с над 1,000% тази година макар шортването.

Инвеститорите, които гледат оттатък трендовете в Reddit, могат да прегледат акции със стабилен капацитет за прогресивен подтик. Много от меме акциите получават мечи оценки от анализаторите на Уолстрийт, като Carvana с консенсусна целева цена, която е с 32% по-ниска от актуалната ѝ стойност.

Въпреки това някои много шортвани акции получават бичи прогнози от анализаторите. Например акциите на Fisker спаднаха с 80% тази година, като специалистите плануват евентуално удвояване на сегашната им стойност през идната година.

Разликата в оценките на борсовите анализатори и продавачите на шорт позиции може да предложи опция за избрани вложители, макар че това изисква резистентност и не е уместно за хора, които не обичат да рискуват.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР