Процедури по всяка една от десетте нови европейски програми от

...
Процедури по всяка една от десетте нови европейски програми от
Коментари Харесай

Първите европари от новите 22 млрд. лв. за България тръгват до 2 месеца

Процедури по всяка една от десетте нови европейски стратегии от новия програмен интервал 2021 – 2027 година ще започват в границите на месец – два. Това разгласи вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов по време на представянето на доклада за работата на служебния кабинет досега.

Общо десетте нови стратегии са на стойност почти 22 милиарда лева, като едни от най-големите са „ Развитие на човешките запаси “, „ Развитие на районите “ и „ Околна среда “.

Пеканов акцентира, че средствата от европейските стратегии ще се влеят в стопанската система в идните години и ще дадат подтик на редица значими процеси – от стопанската система и нововъведенията в дребните и междинни дружество до предварителна защита и ръководство на рисковете от наводнения, свлачища и горски пожари и за значими планове в областта на превоза и образованието.

Той показа, че по време на присъединяване си в срещите на тематика „ Кохезионна политика “ в последните месеци в Прага и Брюксел, е защитавал позицията, че средствата от европейските стратегии, с изключение на за значимите цели за зеления и цифров преход, би трябвало частично да бъдат ориентирани и към справяне с демографските проблеми.

Така огромна част от фокуса по новите оперативни стратегии ще бъде точно към понижаване на разликите в социално-икономическото развиване сред другите райони на страната с необикновен акцент върху догонващото развиване на Северна България “, акцентира Пеканов.



Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинАтанас Пеканов вицепремиер европари оперативни стратегии програмен интервал ПоследниНай-четениЕвропари 32 Първите европари от новите 22 милиарда лева за България потеглят до 2 месеца Енергетика 92 Бизнесът видя доста корупция в новата енергийна тактика Политика 60 Парламентът дефинитивно утвърди дигитализацията на имотния указател Политика 240 Депутатите отхвърлиха да понижат комисионите за медиаторите в тол системата Компании 15762 Един от най-големите производители на ски строи нов цех в България Имоти 14634 Сгради единствено за наематели – нова наклонност, навлизаща в България Хай-тек 5792 Кое е идващото в действителност огромно нещо в технологиите съгласно Бил Гейтс Иновации 4862 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Всички вести Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР