Процедурата за смяна на директора на Пирогов временно е спряна

...
Процедурата за смяна на директора на Пирогов временно е спряна
Коментари Харесай

Хинков решава дали да смени директора на Пирогов

Процедурата за промяна на шефа на " Пирогов " краткотрайно е спряна поради тъжба на Валентин Димитров. Здравната комисия предложи на отрасловия Христо Хинков да приключи процедурата, до момента в който не приключат инспекциите на прокуратурата и финансовата ревизия.

Хинков обаче е изискал мнение от Министерския съвет. Оттам му дали отговор, че е напълно в неговите пълномощия да сменя шефове на лечебни заведения със 100% държавно присъединяване, оповестява Българска национална телевизия.

В отчета на вътрешния одит на здравното министерство инспекторите показват, че от юни предходната година до юли тази година са оповестени 13 публични поръчки за доставка на инсталация за над 70 000 лв.. 3 от тях не са съгласувани със здравното министерство.

Според инспекторите шефът на " Пирогов " е избрал опцията за директно договаряне, а не обществено съревнование при оповестяването на социална поръчка за доставка на храна за близо 1 милион лв.. Така били ограничавани компаниите, които могат да подават предложения.

Докладът е даден на прокуратурата, а в " Пирогов " се чака инспекция на държавната финансова ревизия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР