Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев

...
Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Адвокат Марковски: Прокурори работят извън работно време, за да може да се искат имунитети, да се рови около депутати

Процедурата за възможното предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев е позволена, счита юрист Димитър Марковски.

„ Груба неточност е това, което става сега и е следващата неточност, която се позволява от управлението на прокуратурата, съгласно мен е, че всички тези каузи, за които се говореше, че са били на трупчета, в този момент се изкараха нескрито. И стартира извънредно интензивна, дори работа след работно време, имам такива информации. Прокурори работят отвън работно време, с цел да може да се желаят имунитети, да се рови към депутати. Работи се на лампа. И за какво – тези каузи са престояли толкоз време, били са замразени. И в един миг някаква извънредно интензивна работа. Самият метод, по който излиза това, приказва, че е тип кавга с политическите лица “, съобщи той пред „ Нова Нюз “.

Марковски изясни, че при премахване на основния прокурор функционалността се поема от неговите заместници. „ Кадрови въпрос е кой да поеме отговорността “, сподели Марковски.

Относно запитването на Гешев към Конституционния съд, той предвижда, че скоро няма да има отговор от Конституционен съд. „ Отговор би трябвало да бъде даден в юридически проект. Неговото мнение е, че този Висш съдебен съвет е законен да взема сходни решения като настояването за предварително освобождение на основния прокурор “, сподели той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР