Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев

...
Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Димитър Марковски: Процедурата за предсрочно освобождаване на Гешев е допустима

„ Процедурата за възможното предварително освобождение на основния прокурор Иван Гешев е позволена. Броейки пилците с лекост ще се образува подобен брой членове на Висш съдебен съвет, които да гласоподават оставката. Очевидно е бързането на Висш съдебен съвет да се съблече тази „ изцапана риза ” пред българската общност. Стремежът за минимализиране на щетите… явна е волята за решение на проблема в къси периоди. След това би трябвало да се търси нова кандидатура за основен прокурор ”. Това съобщи Димитър Марковски.

Той изясни, че при премахване на основния прокурор функционалността се поема от неговите заместници. Кадрови въпрос е кой да поеме отговорността, сподели Марковски пред " Нова нюз ".

Относно запитването на Гешев към Констутиционния съд, той предвижда, че скоро няма да има отговор от Конституционен съд. Отговор би трябвало да бъде даден в юридически проект. Неговото мнение е, че този Висш съдебен съвет е законен да взема сходни решения като настояването за предварително освобождение на основния прокурор.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР