Процедурата по вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов

...
Процедурата по вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Вотът на недоверие ще е веднага след приемането на бюджет за догодина

Процедурата по избор на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов ще стартира незабавно след окончателното приемане на така наречен дребни бюджети (на НЗОК и на ДОО) и на републиканския бюджет за следващата година . Това оповестиха представители на преговорните екипи на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи , които през днешния ден се срещнаха в Народното събрание. Инициативата за вота е на социалистите.
 

Обсъждат се четири вероятни тематики - несправяне в битката против корупцията, неуспех на политиката в областта на националната сигурност и защита (предложения на левицата) и демографската рецесия и опазването на здравето - на Движение за права и свободи.
 
ПГ на Българска социалистическа партия счита, че фокусът би трябвало да е върху несправяне с битката против корупцията . Това, по думите на Жельо Бойчев , може да се отнесе и към националната сигурност, и към опазването на здравето, и към демографската политика.
 
 БГНЕС

Социалистите въпреки всичко си дават сметка, че гласовете на двете обединения не стигат вотът да мине . Затова ще търсят необятна поддръжка както в Народното събрание , по този начин и в българското общество, с цел да бъде реализирана задачата - събаряне на кабинета " Борисов " 3. За да падне държавното управление са нужни гласовете на 121 от 240 депутати. Заедно - Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Воля ", вероятно, биха събрали 116 гласа (80 - Българска социалистическа партия, 25 - Движение за права и свободи и " Воля " - 11).
 
Бойчев напомни, че левицата и Движението имат решение на своите висши органи, че държавното управление и водената от него политика е нездравословна и рискова за страната . Парламентарните групи са упълномощени да употребяват всички демократични средства за искане на избор на съмнение и събаряне на държавното управление , акцентира той.
 

Преговарящите опозиционни партии са се съгласили, че подобен избор може да бъде желан за всяка една сфера от активността на кабинета, само че избор за цялостна политика ще даде опция на ръководещите в идващите шест месеца да не могат да бъдат атакувани .
 
 БГНЕС

Приемаме тематиката за несправяне с битката с корупцията, удостовери Йордан Цонев . Той добави, че ПГ на Движение за права и свободи е получила задача от Централния съвет да " демонтира " този кабинет , тъй като е нездравословен за страната.
 

По думите му, неуспех има в опазването на здравето, образованието - всички тематики. Затова оставихме за идната седмица нашите управителни органи да решат, в случай че сменим тематиката " корупция ", има и други - корупция и неуспех в областта на националната сигурност - концепция на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи предлага като вероятни също неуспех на демографската политика или опазването на здравето, обясни Цонев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР