Процедурата по ратификация на Истанбулската конвенция в Народното събрание се

...
Процедурата по ратификация на Истанбулската конвенция в Народното събрание се
Коментари Харесай

ГЕРБ отлага ратификацията на Истанбулската конвенция, БСП внесе подписка за референдум


Процедурата по ратификация на Истанбулската спогодба в Народното събрание се отсрочва, с цел да може да се проведат диспути по тематиката. Това разгласи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание. Водещата комисия по вероизповедания и правата на индивида ще предложи точката да бъде извадена от дневния ред.

На въпрос какъв брой тъкмо ще продължи отлагането на процедурата по ратификация на Истанбулската спогодба, Цветан Цветанов отговори, че е закономерно конвенцията да бъде утвърдена в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, т.е. до юли. Но ще създадем нужния натоварен спор с всички заинтригувани страни, тъй като би трябвало да има фактически бистрота, посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Цветанов още веднъж увери, че единствената цел на документа е да се бори с насилието над дами и домашното принуждение, а не да вкарва трети пол и се надява това да стане ясно на обществото. Той упрекна Българска социалистическа партия в двуличие, тъй като преди години не са възразили против Истанбулската спогодба.

Цветан Цветанов е на мнение, че тълкувателна декларация към конвенцията ще обясни противоречивите моменти. Той не чака разтърсване в обединението, защото приемането на документа не е включено в съдружното съглашение с патриотите, които към този момент се оповестиха срещу конвенцията.

Председателят на парламентарната група на " Обединени патриоти " Волен Сидеров благодари, че ГЕРБ е послушал съвета на по-малкия съдружен сътрудник и по този начин ще обърне вниманието си към решение на по-важни въпроси като повишение на виталния стандарт на българите. Той още веднъж акцентира, че патриотите са срещу насилието над дами. Сидеров се усъмни, че конвенцията може да бъде призната в границите на шестте месеца на Българското европредседателство. " Заявявам изрично, че ние сме срещу насилието над дами, деца и мъже, само че виждате, че в българското общество се появи един огромен ужас. Виждате какъв брой е динамично всичко. Не мога да знам какво ще се случи до края на Председателството ".

Междувременно от Българска социалистическа партия внесоха в деловодството на Народното събрание искане за осъществяване на народен референдум с един въпрос - " За или срещу конвенцията сте ". Под настояването са се подписали 74 депутати от левицата. Зам.-председателят на парламентарната група на социалистите Жельо Бойчев съобщи, че държавното управление и болшинството са се провалили в напъните да проведат социална полемика и обяснение по тематиката, съобщи БНР. Затова от Българска социалистическа партия считат, че един референдум и предшестващата го акция и социална полемика ще дадат отговор на доста въпроси.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР