Процедурата по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор отново

...
Процедурата по предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор отново
Коментари Харесай

Гешев за опитите да бъде отстранен: Цели се нелегитимно овладяване на прокуратурата

Процедурата по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор още веднъж е във Висшия правосъден съвет. С процедурни хватки при започване на април Съветът реши, че ще прегледа дружно двете претенции против Иван Гешев - едното е на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, а другото на нейния предходник Янаки Стоилов.

Така Висшият правосъден съвет отсрочи процедурата за през днешния ден, тъй като първо би трябвало да се реши кои от сигналите на Янаки Стоилов са възможни за разглеждане.

„ Ще продължа да упорствам Висш съдебен съвет оптимално бързо да прегледа всъщност изказванията на Надежда Йорданова и Янаки Стоилов, с цел да стане ясно на българските жители, че нямат никакви юридически основанията и думите им са смешни. Зад тези изказвания стоят политически ползи. Вероятно интерес от това има олигархията и мафията. Цената ще платят жителите. Вероятно се цели нелегитимно преодоляване на Прокуратурата, лична промяна на основния прокурор, съсипване на наказателното правораздаване с по този начин наречени реформи”. Това съобщи Иван Гешев пред публицисти, съобщи NOVA.

Припомяме, че през днешния ден Висш съдебен съвет още веднъж ще прегледа процедурата по предварително преустановяване на мандата на основния прокурор. С процедурни хватки при започване на април съветът реши, че ще прегледа дружно двете претенции против Иван Гешев - едното е на министъра на правораздаването Надежда Йорданова, а другото на нейния предходник Янаки Стоилов.

„ Прокуратурата е една от дребното работещи институции у нас. Виждам какво се случва с останалите институции. Йорданова се тормози от желанието ми да дебатираме за това, което тя назовава правосъдна реформа”, разясни основният прокурор.

Иван Гешев съобщи още, че ще сезира през днешния ден Конституционния съд за закриването на спецправосъдието.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР