Процедурата на конкурса не се проведе по правилата, приети от

...
Процедурата на конкурса не се проведе по правилата, приети от
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: Изборът на ВСС беше предопределен, решението на Кьовеши ще е голям тест

" Процедурата на състезанието не се организира по разпоредбите, признати от Висш съдебен съвет, и според регламента. На мен ми изглеждаше като съдбоносен избор ". Това съобщи пред БНР следователят Бойко Атанасов по отношение на избора, който направи Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет на 10 делегирани прокурори, които ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура. В подбора се включиха 31 магистрати, един от тях беше Атанасов, който на чуването единствен подлага на критика основния прокурор Иван Гешев.

Според него е имало смущаващи условия, тъй като в процедурата не е било наблегнато на това дали претендентите имат качества като експерти, които са работили по данъчни и стопански производства, свързани с интернационално съдействие по наказателноправни въпроси и са сходни с тези, които ще проверява Европейската прокуратура.

" В извършената процедура от Висш съдебен съвет беше наблегнато на други неща. Липсваше информация от атестациите на прокурорите, следователите и съдиите ".

По думите на следователя крайното решение на основния прокурор Лаура Кьовеши и на Европейската прокуратура дали да назначи хората, които се оферират от България, ще бъде един огромен тест:

" Защото обществото чака някой различен да реши проблемите извън. Свикнали сме да идеализираме фигури, които са отвън страната, с цел да решат проблемите ни ".

Атанасов уточни, че чуването на претендентите е било в границите на 10 минути и е приличало повече на конкурс за умения, които са други, само че не и за експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР