Процедура за обявяване във фалит на фирма, собственост на гръцкия

...
Процедура за обявяване във фалит на фирма, собственост на гръцкия
Коментари Харесай

Инспекцията по труда иска фалит на гръцка фирма у нас, не плащала заплати

Процедура за оповестяване във банкрут на компания, благосъстоятелност на гръцкия жител Йоанис Гиофкос ще изиска да бъде стартирана от Софийски градски съд Изпълнителната организация „ Главнa ревизия по труда “, мотив е систематичното неплащане на трудови хонорари.

Съобщението за идния банкрут е изпратено до жалвалите се близо 300 сегашни и някогашни чиновници на радневското „ Ремотекс М “ ЕООД от Цветомила Филипова, и.д. шеф на дирекция „ Правно обезпечаване на инспекционната активност “ при организацията.

В писмото от 11 октомври се споделя, че макар многократните инспекции и направените наставления от сдружението по този начин и не са почнали да изплащат възнагражденията на чиновниците, констатацията е за интервала от март до юли т.г., само че обстановката остава непроменена и все още. Искането за неплатежоспособност ще бъде по реда на член 625 от Търговския закон поради неплащане на заплати на повече от 1/3 от служащите са интервал по-голям от 2 месеца. Делото ще се гледа в Софийски градски съд поради сегашния адрес на сдружението.

„ Ремотекс М “ ЕООД е правоприемник на тогавашното Централна ремонтна база, която е обслужвала тежката машинизация в рудниците на комплекса „ Марица изток “, след разпарчетосването му базата е станала благосъстоятелност на компания, в която съучастник е Йорданка Калчева, брачна половинка на починалия министър на държавната администрация в държавното управление на Сакскобурготски Димитър Калчев.

Базата е владеене на „ УниГио “ ЕООД, представлявано от гръцкия жител Йоанис Гиофкос, компанията дължи над 23 млн на ПИБ и още 3,6 млн лева на ББР, които са предоставени под формата на заем през март т.г.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР