Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които

...
Процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които
Коментари Харесай

Теглят номерата на машините за гласуване за вота на 27 октомври

П роцедура по тегленето на номерата на машините за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство на идните предварителни парламентарни избори, ще се състои през днешния ден в Министерството на електронното ръководство, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Процедурата ще стартира в 10:30 часа.

Тегленето на номерата на инцидентен принцип е обществено и ще се извърши в наличието на служебния министър-председател Димитър Главчев и служебния министър на електронното ръководство Валентин Мундров.

На събитието са поканени също представители на Централната изборна комисия (ЦИК), парламентарно показаните партии в 50-ото Народно заседание, като ще е намерено и за медиите.

Публичното изтегляне е за да се подсигурява прозрачността на процеса и е част от ограниченията на служебния кабинет за обезпечаване на почтени и демократични избори в страната.

На свикана от служебния министър председател Димитър Главчев регулярна среща във връзка организацията на идните на 27 октомври избори, отрасловите министри рапортуваха, че всички действия, които са отговорност на държавното управление за подготовката, вървят по график.

Министърът на електронното ръководство Валентин Мундров посочи твърдия ангажимент на министерството и на идния избор да обезпечи открит и транспарантен развой при удостоверяването на машините за гласоподаване. Министърът напомни, че на предходните избори за първи път имаше опция в този развой да се включат представители на партии и неправителствени организации. Същата опция министерството ще обезпечи и за тези избори.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР