Процъфтяваща онлайн индустрия издава фалшиви паспорти на хора, свързани с

...
Процъфтяваща онлайн индустрия издава фалшиви паспорти на хора, свързани с
Коментари Харесай

Търговец на фалшиви паспорти в Турция продавал и български |

Процъфтяваща онлайн промишленост издава подправени паспорти на хора, свързани с „ Ислямска страна “, което им разрешава да напущат Сирия и да пътуват до Англия, Европейски Съюз и Съединени американски щати, стана ясно от ", оповестено през днешния ден.

От " Гардиън " са открили връзка с такава мрежа, ръководена от узбекски жител в Турция, поддържащ връзки с екстремисти. Той продава извънредно качествени подправени паспорти за по 15 000 $. Паспортите могат да бъдат всевъзможни.

Бизнесът му дотам процъфтява, че неотдавна търговецът на подправени паспорти е основал нов канал в криптираната чат стратегия Telegram, кръстен " Istanbul Global Consulting ".

По време на журналистическото следствие са открити видеокопия на френски, белгийски, български и съветски паспорти с на пръв поглед напълно достоверни водни знаци и холограми.

Узбекският жител е споделил пред  " Гардиън ", че не пита клиентите си от коя формация са и е подготвен да работи с всеки: " Не е моя работа да дефинирам кой е неприятен и кой добър, това е работа на службите за сигурност ".

Британският вестник има сведения за поне десет души, които незаконно са прекосили сирийската граница с Турция и с тези паспорти са изхвърчали от летището в Истанбул.

Търговците на подправени паспорти настояват, че страните от Европейски Съюз са най-популярните дестинации, само че има сведения и за двама души, пътували от Истанбул до Мексико с съветски паспорти, след което се минали незаконно в Съединени американски щати.

Нигер, Мавритания, Украйна и Афганистан са други известни дестинации за екстремистите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР