Протриването на бедрата през лятото е проблем за много жени.

...
Протриването на бедрата през лятото е проблем за много жени.
Коментари Харесай

Трикове срещу протриване на бедрата в жегите

Протриването на бедрата през лятото е проблем за доста дами. За дълъг панталон или чорапогащник под полата не може и да става дума в жегата. Без значение дали бедрата ви се трият поради тежестта или вида конструкция, това е проблем, който може да наруши цялото ви всекидневие.

Какво можете да извършите, с цел да намалите протриването на бедрата и да се справите с него през лятото?

Не носете груби платове

Ако забележите, че протриването се дължи на груби платове, груби шевове в региона на бедрата или орнаменти по облеклата, които се трият на това внимателно място при вървене, избягвайте ги. Носете нещо нежно и меко върху кожата си в най-горещите летни дни.

Вазелин

Вазелинът или различен овлажняващ мас може да ви помогне да намалите триенето и да облекчите кожата на бедрата. Имайте поради, че елементарните лосиони и кремове не правят работа, тъй като попиват съвсем напълно в кожата. Вазелинът остава по нея задълго, като оставя лоен филм сред бедрата, който пречи да се трият.

Пудра или талк

Пудрата попива потта и прави триенето на бедрата доста по-малко. Напудрете зоната, която се трие, с цел да намалите съпротивлението на кожата там.

Къс чеп

Ако нищо друго не оказва помощ, пробвайте да носите пай чеп или пристягащо долни дрехи под облеклата си, което да прилепва компактно към бедрата и да предотвратява напълно триенето сред тях.

Дезодорант

Можете да употребявате дезодорант или ролон, който е с по-мазна и хлъзгава текстура. Приложете ги сред бедрата в зоната на търкане. Те понижават съпротивлението и предотвратяват мъчителното протриване на кожата, написа Az-jenata.bg.

Кокосово масло

Кокосовото масло има доста мазна конструкция. Можете да го употребявате в зоната на търкане на бедрата. То ще попие в известна степен, само че огромна част от него ще остане и това ще ви помогне да се справите с мъчителната и зачервена кожа. В допълнение кокосовото масло хидратира и подхранва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР