Прототипът на летящото такси, разработвано от компанията Airbus бе тестван

...
Прототипът на летящото такси, разработвано от компанията Airbus бе тестван
Коментари Харесай

Тестваха прототипа на летящото такси

Прототипът на летящото такси, разработвано от компанията Airbus бе тестван още при започване на месеца, само че докладът за полета бе напълно къс – малко текст и няколко фотоси. Кой знае за какво, видеозаписът на полета на таксито не бе оповестен. Но сага компанията промени обстановката, като разгласява въпросното видео в YouTube.

Клипът ясно демонстрира по какъв начин прототипът на таксито  Alpha One  се издига отвесно нагоре, по какъв начин лети във въздуха и по-късно прави отвесно кацане без никаква интервенция от страна на оператора. По принцип този безпилотен летателен уред е планиран за самостоятелно извършване на разнообразни направления.

Тестовият полет е с дълготрайност към една минута, на височина 4,9 метра над земята. Не бяха качени пасажери при тестванията на Alpha One, тъй като при първите проби постоянно има заплаха от пораждане на непредвидена обстановка.

Създателите на плана Vahana, основали този летящ първообраз са си сложили за цел да основат безпилотен авиотранспорт с електрическо задвижване, който може да вози един пасажер, и да излетява и каца отвесно. Alpha One може да издигне във въздуха до 745 кг потребен товар. Продажбите на летящото такси са планувани за началото на 2020 година. Проектът бе стартиран напролет на 2016 година./ kaldata.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР