Протоколът за присъединяването на Македония към НАТО ще бъде подписан

...
Протоколът за присъединяването на Македония към НАТО ще бъде подписан
Коментари Харесай

Столтенберг: Много скоро ще подпишем протокола за членството на Македония в НАТО

Протоколът за присъединението на Македония към НАТО ще бъде подписан в най-близко време. Това сподели генералният секретар на Северноатлантическия пакт Йенс Столтенберг.

" Ние ще подпишем протокола за присъединение към НАТО и това нещо може да създадем доста бързо. За самата ратификация ще бъде належащо малко повече време. Всичко зависи от парламентите на 29-те държави-членки ", акцентира Столтенберг пред " Политико ". Според него още тази седмица посланиците на страните от НАТО може да подпишат самия протокол. Някои страни, като Словения да вземем за пример, към този момент получиха зелена светлина от управляващите си за подписването му. Това заяви самият словенски дипломат Йелко Кацин.

" След като подпишем протокола, Скопие ще седне на масата ", сподели още генералният секеретар на пакта. Това значи, че Македония ще взе участие като държава-наблюдател в основните срещи на алианса. Пълноправен член ще бъде откакто всички 29 страни ратифицират протокола. Македонският байрак се чака да се развее пред централата на НАТО в Брюксел най-късно при започване на идната година. Очакавйте подробонсти. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР