Протоколът за присъединяване към НАТО се ратифицира с бързо темпо,

...
Протоколът за присъединяване към НАТО се ратифицира с бързо темпо,
Коментари Харесай

Столтенберг: Северна Македония вече е част от трансатлантическото семейство

Протоколът за присъединение към НАТО се ратифицира с бързо движение, а Северна Македония към този момент е част от трансатлантическото семейство. Членството би трябвало единствено да се формализира след ратификацията на този документ от страните членки, след което страната публично ще може да взе участие в процеса на взимане на решенията. Преспанският контракт разблокира процеса, само че основен фактор за подписването на Протокола от 29-те съдружници са до момента извършените промени. Това са част от посланията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който беше на аудиенция в Скопие в понеделник, в границите на която за първи път в страната дойде Северноатлантическият съвет - най-висшият орган на Алианса за взимане на политически решения. Това съобщи скопското електронно издание „ Слободен щемпел “, представено от организация " Фокус ".
Съветът и Комитетът за интеграция на НАТО организираха взаимно съвещание, което Столтенберг означи като историческо и прегледа процесите в Северна Македония по посоката на привеждане в сходство със стандартите на Алианса.
Генералният секретар изрази удовлетворение от осъществените до момента промени, изключително в региона на разследващия бранш и защитата, само че означи, че промените би трябвало да продължат, решенията да бъдат приложени и усъвършенствани за повсеместен разцвет както на страната, по този начин и на района. Столтенберг сподели, че участието в Северна Македония, което се чака или до края на годината, или при започване на идната, е от изгода освен за страната, само че и за района, както и за самия Алианс.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР