Противоречивата информация относно състоянието на севернокорейския лидер на Ким Чен

...
Противоречивата информация относно състоянието на севернокорейския лидер на Ким Чен
Коментари Харесай

Съветникът на президента на Южна Корея каза жив ли е Ким Чен Ун

Противоречивата информация по отношение на положението на севернокорейския водач на Ким Чен Ун залива международните медии от седмици. Теориите, вариращи от това, че е тежко болен след сърдечно-съдова интервенция, до това, че е мъртъв, се подклаждат в допълнение от отсъствието на водача на значими за страната събития.

Агенция "Ройтерс " пък заяви, че китайски екип от медици е отпътувал за Северна Корея, като се показва, че повода е положението на водача. Високопоставени държавни чиновници на Южна Корея и Китай оспорват изказванията, написа bgonair.bg.

Подобна е и реакцията на американския президент Доналд Тръмп. "Мисля, че отчетът за положението му е неакуратен ", съобщи американският държавен глава.

Но през днешния ден мистерията с Ким Чен закупи нов поврат. Съветникът по външна политика на президента на Южна Корея Мун Дже Ин - Чънг Ин Мун, отхвърли информацията, че севернокорейският водач е мъртъв и съобщи, че Ким Чен е жив и здрав. Той добави, че диктаторът е отседнал в двореца си на източното крайбрежие.

"Позицията на нашето държавно управление е твърда и ясна - Ким Чен Ун е жив и здрав ", сподели Чънг Ин Мун пред Fox News.

По думите му Чен Ун е отседнал в региона на Вонсан и е там от 13 април.

Севернокорейски публицист също показа във Фейсбук, че е по-логично да се счита, че Ким Чен Ун има здравословни проблеми и уточни, че по принцип здравето на диктатора е строго защитавана загадка.

Бившият дипломат на КНДР в Лондон Тае Йонг Хо твърди, че до момента няма информация, която да е надеждна. Той уточни, че до момента в който е работил в страната, никой не е знаел за гибелта на бащата на Ким Чен Ун - Ким Чен Ир, до момента в който не видели ефирен представител, облечен в черно, който съобщил, че водачът е умрял.

Твърдението на Южна Корея, че Ким е във Вонсан идва, откакто влакът му е бил е видян в източното крайбрежие на Северна Корея. Това е съгласно сателитни фотоси, прегледани от основания във Вашингтон план за мониторинг на Северна Корея.

Проектът за мониторинг "38 North " сочи, че влакът е бил паркиран на "лидерската гара " във Вонсан най-малко от 21 април.

"Присъствието на влака не потвърждава местонахождението на Ким и не демонстрира нищо за неговото здраве ", споделят още те.

Последната доказана обществена демонстрация на Ким Чен Ун е на 14 април. За Ким Чен Ун е известно, че е буен пушач и страда от наднормено тегло. И татко му, и дядо му са умряли от сърдечен удар.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР