Противоречива информация за смърт на голям брой руснаци в Сирия.

...
Противоречива информация за смърт на голям брой руснаци в Сирия.
Коментари Харесай

Противоречива информация за смърт на голям брой руснаци в Сирия

Противоречива информация за гибел на огромен брой руснаци в Сирия. Според материали и в съветски и в западни медии те са починали на 7 февруари край град Дейр ез-Зор, при американски удар.

Информацията за над 100 убити руснаци при американски удар в Сирия потегли от телевизия Си Би Ес и се популяризира под друга форма и от медии като Ройтерс.

Към момента обаче няма нищо публично. Въпреки това, в съветските медии към този момент са оповестени пет имена на убити съветски бойци.

Убити на 7 февруари в Сирия руснаци:

Също импровизирано се твърди, че те са част от частна военна компания, наречена " Вагнер ", т.е. съветски наемници, биещи се на страната на Башар Ал Асад.

В Русия тези изказвания се възприемат разнопосочно. Част от специалистите и публицистите настояват, че това е подправена вест.

„ Това, че в обстановката са забъркани украински медии, ни кара да сме нащрек, тъй като част от тях разпространиха информацията. Според мен, е допустимо да има убити, само че не повече от 20-30 човека”, сподели Николай Кубанцев.

Представители на политическия хайлайф на Русия обаче също повдигнаха тематиката. Кандидатът за президент от опозиционната партия " Яблоко " Григорий Явлински обществено попита Владимир Путин каква е истината по проблема.

Бившият български дипломат в Москва Илиян Василев също взе отношение.Във „ Фейсбук” той написа:

" Това са най-многобройните съветски жертви на техен спецназ – бойните единици „ Вагнер” са под командването на ГРУ – при директен спор със Съединени американски щати ".

Засега публична Москва мълчи, а спорните отзиви остават.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР