Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение в ранните часове

...
Противопожарната служба на Берлин обяви извънредно положение в ранните часове
Коментари Харесай

Берлин обяви извънредно положение заради буря, хиляди без ток в Чехия

Противопожарната работа на Берлин разгласи изключително състояние в ранните часове на днешния ден, след като бурята Херварт аргументи безпорядък по улиците на немската столица , съобщи ДПА.

Един човек е ранен съществено при рухване на строително скеле. П окривът на жилища постройка е бил отвеян , изкоренени са дървета.

Противопожарните служби оповестиха, че са получили над 100 незабавни повиквания сред 4 и 7 часа сутринта локално врем е, и приканиха всичките си доброволни сътрудници.
Железопътните известия в Германия са отчасти прекратени поради урагана, минал над северната и централната част на страната, заяви ТАСС.

Ограниченията в транспортните връзки засягат Берлин, Хамбург и още шест федерални провинции. В някои региони на страната е прекратено електроснабдяването, блокирани са пътища. Властите предлагат на жителите да си останат у дома и да заобикалят гори и паркове .

Река Елба е преляла крайбрежията си в Хамбург, заяви представител на пожарната. Спасителни екипи стопират придвижването по близки пътища и се пробват да подсигурят ниско ситуиран паркинг, който може да бъде наводнен.

Силните ветрове п редизвикаха многочислени произшествия и в Чехия . Само в Прага и Средночешката област са подадени десетки сигнали. Има информация за отнесени покриви и повалени дървета.

В Северна Чехия ветровете са достигнали силата на вихър, като край град Усти над Лабе са регистрирани пориви до 136 км/час. В този регион, ситуиран покрай границата с Германия и Полша, както и в Западна и Южна Чехия поради паднали дървета има обилни нарушавания в придвижването на влаковете, блокирани са пътища.

Без електричество са десетки хиляди фамилии в 10 от 14-те области на страната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР