Противоконституционно е да се ограничава бройката автомобили, които притежава едно

...
Противоконституционно е да се ограничава бройката автомобили, които притежава едно
Коментари Харесай

Пловдивски адвокат: Елате да видите ученичките от Хуманитарната. Дано няма жертви

" Противоконституционно е да се лимитира броя коли, които има едно семейство, било посредством законови, било посредством данъчни ограничения, само че в това време това е неизбежно и рано или късно страната и общините ще би трябвало да подхващат някакви рестрикции.

Ще Ви дам два образеца от моето житие-битие. В кооперацията, в която пребивавам, в необятния център на град Пловдив, се намират 10 жилището и 2 студия, само че единствено аз имам гараж, който употребявам, има още два в двора, само че те са на процедура неизползваеми, заради това, че би трябвало да си факир, с цел да вкараш в тях автомобила си, в случай че не е някой от тези дребните.

Нанесох се в жилището през 2004 година, тогава умерено се паркираше по улицата, въпреки да бе двупосочна и никой не ми спираше пред гаража. Сега, съвсем 20 години по-късно, ситуацията е отчайващо, всичко в близост се застрои - подземните гаражи са мираж, а надземните на места и надалеч не дават отговор на условията на закона, всяко семейство разполага като най-малко с по два автомобила, а доста съседи карат и служебни, места за паркиране се намират все по-трудно и заради това тротоарите, градинките и междублоковите пространства се трансфораха в спонтанни паркинги, като обезверените майки с колички, възрастни хора инвалиди, а и елементарните пешеходци слаломират все по мъчно всред МПС-тата.

Същото е ситуацията и към адвокатската ми адвокатска фирма, която се намира току до Съдебната палата, преди години, като се настаних там, клиентите ме хвалиха какво хубаво място съм си намерил, постоянно имало места за паркиране, за жалост от дълго време не е по този начин, макар, че в близост всичко е Синя зона и в Пловдив няма почасови ограничавания за нея като в Столицата, в двора на блока, в който е офиса ми, заради причина, че там остана единственото местенце, което е гратис, колите се паркират съвсем една върху друга, правилно множеството си оставят телефоните, само че кел изгода, като ще го чакаш 10-15 минути, до момента в който пристигна да я реалокира.

Паркират всевъзможни екземпляри, само че най-интересни са ученичките от близката Хуманитарна гимназия, които постоянно търсят някой да им изкара колата, просто тъй като нямат никакви умения в шофирането. Ударените и задраните коли са всекидневие.

Дълго стана, само че по този начин в действителност не може да продължава, виновността, несъмнено, главно е на страната за калпавите градоустройствени закони, които на всичкото от горната страна никой не съблюдава, на второ място на общината поради ужасния градски превоз и тоталната липса на надзор по повод погрешно паркиралите, изключително по кварталите и най-после, несъмнено, и наша на жителите, които ставаме все по-големи вещомани и егоисти.

Та рано или късно чашата ще прелее и ограничения ще се вземат, въпреки и неприятни и най-вероятно на ръба на закона, нека до тогава да няма жертви на войната за паркирането, тъй като в Пловдив престрелките към този момент започнаха ".

Това написа в обществената мрежа Facebook известният пловдивски юрист Стефан Левашки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР