Противоепидемичните мерки в Австрия забраняват концерти до 7 януари. Но

...
Противоепидемичните мерки в Австрия забраняват концерти до 7 януари. Но
Коментари Харесай

Новогодишният концерт на Виенските филхармоници ще бъде без публика

Противоепидемичните ограничения в Австрия не разрешават концерти до 7 януари. Но телевизионните фенове от петте континента ще се насладят на първи януари 2021 година на Новогодишния концерт на Виенските филхармоници, който ще се предава по света, както всяка година.

Даниел Фрошауер, началник на състава, е безапелационен:

" Разбира се, Новогодишният концерт ще се състои и без аудитория ". Нова за оркестъра ще бъде неналичието на ръкопляскания след всяко осъществяване. Особено необичайно ще е преживяването обичаният на публиката " Радецки марш " да бъде изсвирен без нейно присъединяване. " Може би самите оркестранти ще пляскат ", разсъждава на глас Фрошауер.
За да не е напълно без овации, Австрийската телевизия ще предава интерактивни аплодисменти. В съдействие с компания за аудиотехника в Грац ще бъдат излъчени посредством специфична платформа овациите на регистрирани фенове. Техните ръкопляскания ще бъдат излъчени чрез 20 микрофона в Златната зала на Музикферайн, където годишно се изнася концертът.

Желаещи от целия свят могат да се записват на платформата Mynewyearconcert.com. На платформата е допустимо най-въодушевените измежду телезрителите да качат своя фотография на платформата и австрийската телевизия ще демонстрира някои от фотосите по време на аплодисментите.

Въпреки пандемията управлението на Виенските филхармоници в никакъв случай не е обмисляло да отсрочи концерта и да лиши своите 30 милиона телевизионни фенове от виенския новогодишен привет. " Концертът е за мен обръщение за света ", добавя Фрошауер. Не са правени и промени в програмата, избрана още през февруари, чийто акцент тази година е творчеството на династията Щраус.

На диригентския пулт ще застане маестро Рикардо Мути.

Вероятно тази година ще окаже въздействие върху програмата за 2022 година: " Може да открием някой " Валс на чумата ", с цел да създадем ретроспекция на пандемията ", разяснява Фрошауер.

За сигурността на оркестрантите се взимат доста строги ограничения. Съставът е разграничен на две - на оркестър за Държавната опера и на реализатори за Новогодишния концерт. Всички музиканти се тестват постоянно за ковид.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР